Blij en dankbaar ben ik. ♥
Niet omdat het me niet gelukt is die belegde boterham te verdienen met dE VRIJE VROUW™. Wel vanwege de flow waarin ik uiteindelijk toch ben terecht gekomen. Met een andere tak van sport, namelijk met de WMO adviseur.

Na de onzekere stressjaren met alle bezuinigingen en organisatieveranderingen en het uiteindelijke opheffen van de functie die ik met zoveel liefde binnen de GGZ uitvoerde, de jaren keihard werken voor mijn eigen bedrijf en al die ballonnetjes die ik heb opgelaten, de verschillende mogelijkheden die ik heb onderzocht, de producten die ik heb bedacht en dat het me maar steeds niet lukte om met dit alles genoeg geld te verdienen om van te leven, is het een enorme weldaad dat ik even geen behoefte hoef te creëren, maar een behoefte mag vervullen, dat ik niemand hoef te overtuigen van mijn product, maar dat ik alleen maar een goed product hoef te leveren, dat ik mag doen waar ik goed in ben en dat de kansen op me afvliegen.

Ik ben blij dat ik, nu ook alweer anderhalf jaar geleden, de beslissing heb genomen om nóg een keer te investeren in een opleiding. Ik ben dankbaar dat ik niet zo stubborn ben geweest om vast te houden aan wat niet was, maar de flexibiliteit en intelligentie heb gehad om mezelf bij te sturen. En ja, dat heeft me hartzeer en hoofdbrekens gekost. Want hee, ik had een plan, ik had een missie, ik had een visie. Die liet ik niet zomaar los. Ik heb er na mijn opleiding nog ruim een half jaar over gedaan om dat loslaten te processen. En helemaal laten gaan doe ik het niet, want ikzelf als onderneming blijf in de lucht. Omdat mijn werkmethode inmiddels in mijn bloed zit en ik weet dat mensen blij worden als het lichtje bij hen aangaat in een mind(set) jezelf training. Omdat ik weer een schilderprojectje op stapel heb en er soms toch opeens weer een koper op mijn pad komt voor één van mijn werken. Omdat dat boek nog een keer uitgegeven gaat worden. Ik ga er allemaal alleen niet meer zo hard voor PRen. Dát loslaten was onderdeel van mijn proces.

En yep, zoals wel vaker in de afgelopen jaren heb ik dit proces gedeeld met de buitenwereld. Vooral het laatst gepubliceerde en hierboven herhaalde zinnetje over behoefte creëren en/of behoefte vervullen heeft mensen triggert, merkte ik.

Dat zinnetje gaat over je voet tussen de deur krijgen of, zoals een vriendje van mij het zo mooi zei: “Je moet mensen ervan overtuigen dat jij iets hebt wat zij nodig hebben” versus het easy going leveren van waar men behoefte aan heeft. Het gaat over de struggle van jezelf op de kaart zetten versus gevraagd worden om de kaart te komen opfleuren. Het gaat over leuren en sleuren versus uitnodigingen moeten afslaan. Het gaat over de behoefte om jezelf neer te zetten, jouw bedrijf voor het voetlicht te brengen versus in de gaten springen van de markt.

Dat is soms een worsteling. Wat zeg ik? Dat is heel vaak een enorme worsteling. En vaak vindt ie plaats achter gesloten deuren. Omdat de positiviteitsmaffia je doet geloven dat het jouw eigen verantwoordelijkheid (lees ‘schuld’) is als het je niet lukt om binnen een jaar 6 ton om te zetten. Alsof het leven volledig maakbaar is! Tsssss…
Lees hier wat ik schrijf over mindset als mindfuck.

En omdat we niet de mislukkeling van de goegemeente willen zijn worden deze worstelingen veelal in stilte beslecht. Totdat iemand anders het uitspreekt. Ik in dit geval. En dan barst het los. Ik kreeg in ieder geval best veel privéberichtjes naar aanleiding van mijn post op Facebook over de beslissing die ik heb genomen.

In de gesprekken die hierop volgden kwamen termen langs als ondernemersmoeheid en zzpburnout en social media allergie. Ik snap dat wel. Het kost veel energie om jezelf en jouw product op de kaart te zetten en ook om jezelf iedere dag weer aan te slingeren. Als je opereert in een verzadigde markt moet je echt wel héél bijzonder zijn en heel veel lawaai maken wil je boven de massa uitspringen. En je moet in jezelf blijven geloven. Wat er ook gebeurt.

En dan nog heb je geen garantie op succes. Wat alle businesscoaches je ook beloven. Welke methode je ook inzet. Wat voor acties je ook onderneemt. Welke wensen en verlangens je ook de kosmos in flikkert. Een succesvolle business is een kwestie van een heleboel factoren. Net als een succesvol leven.

Dat eerste is mij met het concept van dE VRIJE VROUW™ so far dus niet gelukt.
Het tweede wel. En dat dan weer mede dankzij datzelfde concept.

Want, afgelopen jaren heb ik geleefd wat ik predikte. I walked my talk. Ik heb geleerd, ben alle shit aangegaan die ik nog met me meesleepte, heb door de blubber gebaggerd en ben met dweilen en bezems door mijn emotionele leven gegaan. Ik heb mijn rugzak uitgeschud, maar dan echt. Man, man, wat heb ik een hoop opgeruimd. En als ik er al weer eens intrap, in dat kloterige gevoel dat ik het niet waard ben om happy te zijn, dat me vooral in liefdesrelaties hartverzakkingen bezorgt, dan zwier ik daar meestal net zo snel weer uit. Soms schiet ik nog even in de escape, maar echt, ik heb mezelf zó door dat de schade beperkt blijft. Alleen daarvoor al waren afgelopen jaren goud waard.

Dat goud heb ook jij in handen.

Dat goud van innerlijke happiness. Het goud van dat alles goed is zoals het is, niets voor niets is en dat alles er mag zijn. En jij vooral.

Dat is de boodschap waarmee ik hier wil eindigen. Pluk de dag. Maar dan ook echt. Iedere dag weer opnieuw. Realiseer je dat je iedere dag een dag leeft die nooit meer terugkomt en dat iedere dag er een is in jouw proces. Dat niet het doel het belangrijkste is, maar de weg die je bewandelt. Waarheen die ook gaat. De juiste kant uit of even helemaal de verkeerde richting op. Je bent altijd op weg naar ergens, maar vooral altijd hier. En hier en nu bestaat geen spijt, geen fout, geen pijn, geen mislukking. Hier en nu is alleen maar hier en nu. En jij. De belangrijkste in het hele verhaal.

Als je zo naar jezelf kunt kijken en naar de dingen die je doet, is niks meer jammer. Dan is mislukken niet meer erg. “Either you win or you learn”, zegt ook Prince Ea in zijn filmpje (check het hier). Schrap het woord ‘jammer’ dus maar uit jouw vocabulaire. Het helpt je niks. Het trekt je alleen maar terug, terwijl je vooruit wil. Het zit je alleen maar dwars. En, by Jove, dat jezelf dwars zitten, dát is nou precies waar ik zoveel mensen op gewezen heb als coach en trainer in de afgelopen jaren. In alles wat ik heb gedaan was dat de rode draad. Dat je mag stoppen met jezelf dwarsbomen, omdat je het verdient om freaking happy te zijn, zelfs als je denkt van niet. Dát is de crux.

Dus,  lieve lezer, wat ik je wens is dat je geniet van elke stap die je zet. Ik wens je dat je happy bent. Met ALLES.

BAM! Be, Act & Mind(set) jezelf.
Gewoon dat.

XXLgroet,
♥ Sandra,
#multipotentialista

Vragen? Mail me!

Jezelf ook mindsetten into dE VRIJE VROUW?
Kan! Check hoe op mijn website.

Empowering inspiratie opdoen?
– Like mijn Facebookpagina (en laat je aanmoedigen to BAM!
Be, Act en Mind(set) Jezelf.
– Abonneer je op de (maandelijkse) NewsFlash met nieuws & inspiratie
– Abonneer je op het YouTubekanaal van SandraMEJacobs

Wil je mij volgen op mijn WMOwerkpad?
– Connect met me op LinkedIn (en lees mijn artikelen over mijn ervaringen)

©2018 SandraMEJacobs

Linkje naar filmpje van Prince Ea

Advertenties