Deel VIII in deze serie over #escapisme en voorlopig de laatste.
Hopelijk heb je er iets van opgestoken en voel je je gelukkiger, meer chill met wat is en kun je meer genieten.
Gewoon, omdat dat fijn is. Niks meer, maar zeker niks minder.

Dit deel gaat over afwijzen


Afwijzen
is het tegenovergestelde van verlangen. Afwijzen is niet willen wat je WEL hebt. En yep, ook dat creëert lijden. Net als verlangen. En ook dat doe je weer zelf,. Niemand zegt namelijk dat je niet tevreden of zelfs gelukkig mag zijn met wat je hebt. Dat bepaal je helemaal zelf. Dus ben je dat niet, dan is dat geen ramp, dan kun je dat gewoon wel gaan zitten zijn. Zo simpel is het.

Hoe het zit?
Stel ‘jouw vent’ komt thuis met een prachtige bos bloemen. Hij staat te stralen bij de deur. Jij kijkt en vindt de kleur niet passen bij jouw inrichting, vindt dat hij beter rozen had kunnen doen dan zonnebloemen, zegt dat je allergisch bent voor de fresia’s… whatever. In ieder geval wijs je af wat jou wordt aangeboden. Hij teleurgesteld, jij teleurgesteld.

Klinkt overdreven? Denk dan even aan deze: Je krijgt een kop koffie, maar had liever thee… je krijgt ontbijt op bed, maar houdt niet van de kruimels in bed, je vindt een tientje en denkt ‘was het maar 50 euro, je zit in de auto en had liever in de trein gezeten of andersom’… enz enz enz.

Vind je het nog steeds overdreven? Dan heb je grote kans dat JIJ wel geniet van wat je toevalt. Gefeliciteerd. Je bent vast een gelukkig mens!

Ik ken ook van die mensen. Een ex vriendje van me kon dat… soms… Ooit toen ik me een beetje zorgen om hem maakte omdat hij aan het kamperen was tijdens een enorme storm met regen en onweersbuien, appte hij me: ‘alles ok hier, mijn tent is droog’. Dezelfde man kwam een keer zeiknat geregend binnenstappen en verzuchtte ‘heerlijk, zo’n plensbui, dan weet ik dat ik leef!’.

Ik zou het zelf niet kunnen bedenken en bedoel maar… hoeveel gelukkiger kun je zijn als je accepteert wat je geboden wordt?

Gelukkig kun jij dit ook, als je het al niet deed. En ik kan je zeggen dat je er een stuk gelukkiger van wordt.

Kwestie van oefenen als je het nog niet onder de knie hebt. En geduld hebben als het je niet zomaar lukt.
Denk maar aan hoe bamboe groeit en onthoud dan dat je kunt meewaaien op elke wind, zonder te ontwortelen… check dit ooit spontaan opgenomen filmpje dat ik hierover maakte en keep on going… just keep on going. De vrijheid tegemoet.

XXL♥
Sandra

Vragen? Mail me!

cropped-de-vrije-vrouw-10x15-staand1.jpg

Roept dE VRIJE VROUW in jou?
Check wat je voor haar kunt doen op de website.

Inspiratie opdoen?
– Abonneer je op de Kleine Kolibrief
– Abonneer je op het YouTubekanaal

© SandraMEJacobs