We kiezen de hele dag door… van simpele dingen als tussen een bakje yoghurt of een boterham, eerst douchen of eerst thee zetten, schoenen of laarzen aan, paraplu mee of niet, met de auto of met de fiets, wat zal ik eten vanavond… tot veel grotere en invloedrijkere dingen als wel of geen kinderen, wel of niet verhuizen, die andere baan, nieuwe auto’s kopen, een 4 jarige studie doen, in je relatie blijven of eruit stappen…

Altijd wegen we voors en tegens tegen elkaar af. En altijd (mag ik hopen) kiezen we voor de beste optie.

Hoe bijzonder is het dan toch dat we kiezen voor wat het beste voor ons is, maar dan toch niet per definitie gelukkig mee zijn.

Mijn theorie is dat we onszelf in verwarring brengen omdat we kiezen, maar dan blijven kijken naar wat we niet gekozen hebben. En mijn theorie is ook dat we op die manier ons eigen geluk om zeep helpen. Ik vertel het ook in dit filmpje.

Zelfs als je tegen je lief zegt dat je niet als partners verder wilt. Want ja, dat is natuurlijk verdrietig. Soms ben je hartstikke dol op een man. Maar… en ja, juist die ‘maar’ maakt dat je er nu voor kiest jouw eigen weg te gaan. Als je je dan richt op de ruimte die je ziet op die eigen weg, dan heb je helemaal niet zo’n last van gemis en gepieker. Best kans dat je dan zelfs niet echt verdrietig bent. Omdat dit nu namelijk de beste optie is en jou dus het gelukkigst maakt. Zo simpel kan het zijn.

Misschien ben ik wel te simpel nu, maar het goede nieuws is dat ik wél gelukkig ben! En jij? Hoe doe jij dit? Kijk eens hoe jij dit doet zo door de dag heen. En laat het me weten!

XXL♥
Sandra

Vragen? Mail me!

cropped-de-vrije-vrouw-10x15-staand1.jpg

Roept dE VRIJE VROUW in jou?
Check wat je voor haar kunt doen op de website.

Inspiratie opdoen?
– Abonneer je op de Kleine Kolibrief
– Abonneer je op het YouTubekanaal

© SandraMEJacobs