Deel VII in de serie #escapisme vertelt je iets over wat ‘verlangen naar’ met je doet. Hoe het je kan vastzetten of zelfs neerslaan. En hoe je er uit stapt…

Verlangen is dat je iets anders wilt dan wat je hebt. Verlangen creëert dus lijden, want wat je hebt is blijkbaar niet goed genoeg, niet mooi genoeg, niet lekker genoeg, niet genoeg genoeg. En zo ben je nooit gelukkig. Je creëert het zelf, want niemand anders zegt dat je iets moet verlangen. En dus is ook dit lijden een vorm van escapisme… blijkbaar vlucht je namelijk weg van waarvan je wél gelukkig wordt. Snap je ‘m nog?

Als je verlangt naar iets anders dan wat je hebt, als je in gedachten bent bij waar je niet bent, dan kun je niet genieten van waar je nu wél bent, wat je nu wél hebt, van wat er is, van waar je bent, met wie, van wat je aan het doen bent… enzovoorts. Gewoon, zomaar, genieten. Omdat het is wat het is.
Je maakt jezelf ONgelukkig door te willen wat je NIET hebt, waar je NIET bent, wat je NIET aan het doen bent.

Check ook mijn filmpje hierover.
En check ook nog even hoe ‘Fiet’ dit doet… door alleen maar tegen de wind in te willen rennen.

Ik ken iemand die altijd liever ergens anders is dan waar hij is. Is hij hier dan mist hij daar, is hij daar dan mist hij hier. Nooit lekker in het moment, altijd met zijn aandacht ergens anders, bezig met de volgende activiteit. Altijd op zoek naar nieuwe dingen, naar anders, meer. De volgende hoop op beter en altijd ongelukkig dus… best sneu… héél soms is hij ‘in het moment’. Dan is hij precies waar hij is. Dan zie ik hem stralen. Het zijn korte momenten, want meestal schiet hij er heel snel weer uit. Je zou toch eens gewoon gelukkig gaan zitten zijn?! hoor ik hem bijna denken.

Volgens mij is onze hele consumptiemaatschappij hierop gebaseerd. Op dat we ergens diep van binnen niet gelukkig willen zijn en dus altijd iets te wensen over houden. Wat denk jij? Herken je dit? Of kun je genieten van het moment… wat het ook is… ?

Laat je me het weten?

XXL♥
Sandra

Vragen? Mail me!

cropped-de-vrije-vrouw-10x15-staand1.jpg

Roept dE VRIJE VROUW in jou?
Check wat je voor haar kunt doen op de website.

Inspiratie opdoen?
– Abonneer je op de Kleine Kolibrief
– Abonneer je op het YouTubekanaal

© SandraMEJacobs